Filters

Gastlessen, zó geregeld!


Op een eenvoudige manier gastlessen en bedrijfsbezoeken te organiseren? Gastlessen, zó geregeld is een online ontmoetingsplaats waar het voortgezet onderwijs en (technische) bedrijven elkaar makkelijk vinden om gastlessen en bedrijfsbezoeken te organiseren.

Waarom gastlessen en bedrijfsbezoeken?

Tijdens de middelbare schoolperiode moeten leerlingen veel keuzes maken, waarmee ze zich voorbereiden op hun toekomstige rol in de maatschappij. Technische vakgebieden zijn vaak moeilijk voor te stellen. Daarom blijft de keuze voor een technisch profiel of vakgebied nog (te) vaak uit. Gastlessen en/of bedrijfsbezoeken kunnen leerlingen helpen een ‘eerlijk’ beeld te vormen over wat de technische sector is en wat voor werkzaamheden daar uitgevoerd worden. Het helpt leerlingen bij de oriëntatie voor later. Een gastles of bedrijfsbezoek is het meest effectief als deze niet op zichzelf staat, maar onderdeel is van een groter geheel, zoals een project, lessenreeks of LOB-programma.

Makkelijk in contact komen met een school in de buurt

Wil je als bedrijf aan jongeren laten zien wat de wereld van techniek allemaal te bieden heeft? Registreer jouw bedrijf dan op www.gastlessenzogeregeld.nl.Wellicht vind je deze tips & tricks ook interessant