Filters

Zelf aan de slag? Voorbeeldcontract en Quit Claim


Wil jij zelf aan de slag met het laten maken van mooi beeldmateriaal? Dan is het slim om voorafgaand aan een fotoshoot goede afspraken te maken met de fotograaf, locaties en modellen. We helpen je graag een eindje op weg met voorbeelddocumenten.

Contract fotograaf

Voorafgaand aan een fotoshoot ondertekenent de opdrachtgever (jij) en de betreffende fotograaf een contract waarin duidelijke afspraken over rechten en afkoop worden gemaakt. Een voorbeeld van zo’n contract vind je hierboven.

Quit Claims
Het is slim om voorafgaand met alle modellen die worden ingezet voor fotografie een Quit Claim af te sluiten In deze overeenkomst geeft het model toestemming voor de gemaakte opnames en verklaart het model geen aanspraak te zullen maken op zijn of haar portretrecht. Ook geeft men hiermee toestemming dat de beelden via jouw kanalen mogen worden ingezet. Naast de modellen is het ook belangrijk om de locatie van de fotoshoot om toestemming te vragen. Download de voorbeelden van Quit Claims voor modellen en bedrijven bovenaan deze paguna.